fem myror är fler än fyra elefanter


what am I to you?

Pappa frågade mig vad jag önskade mig i avslutningspressent.
Tänkte någon minut
(tänkte på diiiiiiiiiig. Varför är det så? en vana. en vana som aldrig vill försvinna, någonsin)
... men sedan svarade jag
"En lycklig sommar och ett par röda converse"

LET ME IN!


Om exakt två veckor sitter jag här och har sommarlov. Men imorgon har jag två prov. Ingenting jag är lika taggad inför. Slutspurt, slutspurt. Hej bästa kemibok. Hej


flowerpower


Hejhejhej och hemskt mycket hej!
Så här såg jag ut för två minuter sedan.
Min nya klänning som jag fyndade för någon hundralapp i helgen.
Ingen behöver ju veta att dragkjedjan har gått sönder och så va.
Känner mig som en bohemisk afrikansk flicka. Det är bara vattenkannan som saknas.


I went. Then I came back. Now Im here.


Såhär kan det sluta om man går på loppis med Linnea.
Tror det var en sen onsdagskväll för någon vecka sedan.
Kan inte undvika att le konstant, 12 dagar kvar i grundskolan wah!
Pussa på er.


we are family

image257image256
image258
image259

emma. Min kusin. Vi har kul ihop. Hon är söt.

smashSmashSSmash

Precis som en robot
tar jag steg efter steg, och gräppar mobilen
skriver "jag saknar dig" och letar fort upp ditt namn i listan.

Precis som en robot målar jag upp en verklighet som inte finns
vill trycka på sicka, men det är någon osynlig kraft inom mig som snabbare trycker ner spara inte.

Precis som att jag gör allt som jag inte vill jag ska göra, gör jag.
för jag saknar inte dig. Det är bara mitt tomma hjärta som gör. Och jag har lärt mig att tomma hjärtan gör allt och lite till för att få det de vill ha. Det gör ont.


im taking my white shoes and bag

image255
whooh! Nu är det helg för mig och jag åker till stkm över helgen. Där ska vi strosa i staden och ha det allmänt trevligt. För vad kan man annars ha det i våran underbara huvudstad vid denna tiden på året? nej, trode väll det.


21 maj

idag träffade vi en kvinna som hade varit med under andra världskriget. Hade varit med om konsentrationslägrena. Vägde 16 kilo som 12 åring. Hela morgonen satt hon och berättade om sina upplevelser. Och hur det inte bara tagit på hennes kropp och att hon inte har uplevt någon barndom. Hur det tagit på hennes själ. Att hon inte kan stå i en matkö på maxi utan att bli upphetsad. Inte titta in i en arg människas ögon.

Det är då jag får riktigt ont i magen. Hur små mina probelm är ijämnförelse med hennes. Hur lycklig jag borde vara varje dag av att bara ha en säng. Därför ska jag nu ut och krama min syster, ge henne ett leende och berätta för henne att hon är den bästa systern man kan ha. För man vet aldrig vad som kommer hända imorgon.

träd

image245
image246

Det är någonting med fina träd som får mig att må bra. Smälter på något sätt inifrån. Någonting som inte får mig att smälta inifrån är när jag sitter och läser inlägg ifrån förra året. Då var jag kär, omedveten och 14 år. haha. 14 år! haha.

20 maj

image243

Någon gång i helgen. En gammal trappa, ett par gammla skor och lite gammaldags mysteriska vibbar. Just nu sitter jag och äter havregrynsgröt, tro det eller ej. Har mycket energi idag, därför ska jag ut i solen och springa till grease. 

miljoner dofter på en dag, men jag lever fortfarande i din. älskling 

man borde vara lite gladare

image242

Här är 5 saker jag blir glad av:

Bilder
- Hur någon har tänkt igenom, format och skapat tycker jag är underbart. Det spelar inten roll om bilden så är deppig eller full av lycka. Jag älskar bilder.
Marängsvish Hela ordet är så kul att jag vill säga det gång på gång på gång. marängswish, marängsvish,marängsvish. Det gör ju ingenting att det är glass och bananer inräknat. Allt på en gång liksom. Marängsvish.
Gitarrspel - Helst av allt nära vatten. På en klippa. En eld. Men också i öronen en mörk decemberkväll. Ensam. Gitarrspelet gör att man inte känner sig fullt så ensam längre.
Klä ut mig - kan inte ha undgåt någon som läst den här bloggen. Känner mig. Det är ungifär jag i ett nötskal. Få lite upmärksamhet och bjuda lite på mig själv. Vara någon annan för ett par timmar.
Björn Gustavsson - här behövs inga ord. haha.

-

älsklingälsklingälsklingälsklingälsklingälsklingälskling. Det är någonting i blicken.

Det är någonting i dina oförutsägbara ögon som jag inte kan sätta ord på.
Ungifär lika lätt som att beskriva gud. Omöjligt
Det är som någonting i hur du för dig, rör dig.
Någonting som gör att jag glömmer allt över några hundradelar, och bara vill ha mer.
bara lite till.

Jag kanske inte skapar kärlek över en natt

men du borde veta
att varje morgon jag vaknar

så öppnar jag ögonen för dig.

hey darlings'

image241

silly notes

jag tror det var i torsdags.
Historien fick min mamma att rammla av stolen
"det är som hämtat ur bridget jones, eller någonting"
och det var exakt så jag kännde mig.


Jag cyklade hem från min träning som ligger sådär farligt nära vårat hus. Man hinner inte ens lyssna klart på en av lasse lindhs sönderspelade låtar innan man är framme. Nu skulle jag alltså hem, vilket betyder svett i pannan, äpple i ena handen, och på mig sitter en stor hood tröja. Tänker inte på något speciellt förutom sången som hörs i mina öron.
Jag tittar åt vänster.
Där.
Skejtar en kille. Jag känner igen honom direkt. Gul keps. Lång. Jag glömmer helt bort att jag cyklar, har ett äpple i handen och att jag snart ska svänga. Följer honom med blicken så länge det går.. PANG.

jag träffar lillfingret och styret i en bakspegel. Det är då jag vaknar upp. Det gör ont inom mig. det börjar blöda. Det riktigt skär. Tanken har jag någon annan stans för att stanna och titta om det blev några större märken på bilen, så jag bara fortsätter rulla.

just nu tänker jag inte på mitt finger. Utan på hur ironiskt det måste ha sätt ut. På om killen med gul keps såg mig. På hur han måste ha fått sig ett väldigt väldigt långt skratt. aj.


film

image240

Världens underbaraste film. Jag grät genom hela.
Tror det var allt, hej!

fredag

image239

Jag och mamma sprang in på expert. Vi sprang ut med en ny tv. Och en man. Ni som inte vet, så har vi en liten gul bil, (och då menar jag väldigt liten) I den satt mina syskon. 2 stycken. En massa väskor. Brassestolar låg i baksätet och in där skulle vi med en 32" tv. Mannen som vi hade med oss förstod snabbt att vi inte skulle få plats. Då erbjöd han sig att efter jobbet köra hem tvn (hans pappa bor i samma hus som oss). Det kallar jag gentleman. Han berättade också att han snart skulle bli farfar (han är 35) han var sambo med någon som hade två barn som var i 20-25 års åldern. Det kallar jag coolt. Det är kul hur sveriges familjer ser ut nu förtiden.
Nu ska jag fortsätta ha det cool med min nya tv och familj.

torsdag

Vi satt där. Som vi alltid sitter. I bussen. Näst längst bak sådär, så som vi alltid brukar sitta. Beroende på hur stor efterfrågan på sittplatserna är. Som vi alltid sitter, väntar vi på en massa saker på samma gång.
Vi väntar på att busschaffören ska säga "spän fast era säkerhetsbälten, och så kör vi" Han drar några suckar i mickrofonen och säger sedan "sätt på er s ä k e r h e t s b ä l t e r na"
Drar ytterligare en suck, reser sig upp och sätter in ögonen på ett mål. Drar in magen, för på denna bussen är det bara en smal gång. Han klampar sådär hårt i golvet och håller fortfarade kvar blicken bakåt i bussen. Det är precis som att vi ska uppleva honom som ilsen och troligtvis bli rädda. Men det blir vi inte. Ingen blir det.
Knäpper fast bältet, och sedan drar han igång bussens mototer.

Vi väntar på att någon av oss ska ta upp musik, sätta in dem i varandras öron. Det brukar alltid bli fel. Left brukar alltid ploppa ut ur mitt öra och då får vi snabbt rätta till snäckan i örat. Där sitter vi. Trötta, med blickarna frammåt.

Men mest av allt väntar vi på att någonting ska hända. Att alla dessa rutiner ska på ett kort ögonblick försvinna och vi ska helt starta om på nytt.

Idag tänkte jag på det
När jag satt med Right ploppen instoppad
och blicken fram mot busschaffören med de klampade stegen och långa gråa skägget
Jag tänkte på hur det hade varit, om allt inte hade varit som det är nu.
om vi hade varit två främlingar.

Troligtvis hade jag slängt mig över dig. Kysst dig. Kysst dig igen igen och igen.
Men istället satt jag där. Och bara väntade. Väntar fortfarade. På någonting som alldrig kommer att ske.


onsdag

Citerat av snoop-dog.
"When im no longer rapping, I want to opend
a Ice Cream store
and call myself scoop-dog."

Tror jag skrattade tills man inte kunde skratta längre. Antagligen var jag och Carro bara övertrötta eller hade en riktig flumm dag. Annars hatar jag ordet flumm. Jaja, nu ska jag träna body jam! Puss!


Frankie says relax

image238

Nu är designen anorlunda.
Känns fräsh. Från och med nu är det "frankie says relax" som gäller. Insperationen kommer ifrån leken som vi gjorde på engelskan i femman. Då Frankie sa vad alla skulle göra, alla måste ha gjort den leken någon gång. Frankie says put your arms under your feets. Frankie says put your arms under your feets and look outside the window. Den som gjorde fel åkte ut. Nu tycker jag det passar ypperligt att Frankie säger att vi ska ta det lungt. Njuta. Som denna bloggen.
Njut! he he.

I jumped across for you

4 ord räcker, Coldplays "Viva La Vida" är läcker.


for a few years i kind of loved you

I flera månader har jag gått runt med en gröt i mitt huvud. Gröt i min mage. Gröt i mitt hjärta. Den stor klump av en massa problem.
 Eller lycka. Eller känslor. Jag tror inte jag vill tänka mer. Nu orkar jag inte försöka kontrollera det jag inte kan kontrollera längre.
 
Så, ödet, jag är din.

10 feet from the ground

image236
spöklikt


Idag är jag sjuk. Sjukanmäld pga. av ont på ryggen. Solbränd, 2000-talets nya sjukdom?

balett

image227


vi är bara
tysta
som om
våra tungor
fastnat

och det
är som om
vi skulle
gå sönder ifall
vi sa fel
men jag säger alltid
fel
och vi
går alltid
sönder

du vet
att jag börjar
få nog
du ser det
i mina ögon
och
jag hör det
i dina ord

det är som
om vi
inte pratar
med varandra längre

och jag vet
att du hatar min
tystnad
för mina ögon
säger alltid
mer än ord

och jag vet
att man ser
när stjärnorna
faller ner där inne
och jag hatar
det också

älskling
jag önskar
jag kunde få ut
ursäkten som ligger
på min tunga
men det är som om
min tunga har
gått sönder
och älskling
du får inte
gå sönder.

måndagHela min kropp, känns som en stekt korv. Jag kunde inte vara med på gympan, och man kunde steka köttbullar på min mage om man så ville. Jag drog in Paulina på toan och sedan fick hon badda hela min kropp med vatten och hårda papper. Det var kul när någon öppnade dörren och jag låg som en mumie på toan utan tröja och en massa papper. Till och med min lärare frågade senare vad som "hade försegått" tidigare.
Kul. Or not.

knife

Något som gör ont inuti mig är att bli besviken.

att veta att amn inte ska svara när det ringer
för hela samtalet utstrålar ett klart nej.

blicken som säger "jag vet att du är besviken på mig. Men det funkar inte. Det kommer aldrig att funka"

Men det värsta av alla sätt att bli besviken är att låta det rinna ut i sanden.
Helt ignorera tanken och låtsas som att den aldrig uppståt.

Sådant skär som hundra knivar i min mage.
Det sticker om hundra knivar just nu.
fan.


fint

Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad.

barn.

Brännt mig i pannan har jag gjort. Och när jag hoppade på bussen hem var den helt smockad med barn som var på klassresa. Så varje gång någon skulle ut så klämde jag mig i princip armen i dörren. Tillråga på det började hela bussen sedan sjunga "en busschafför" så det stog härliga till. Jag försökte njuta av sången. Alla var liksom så samspelta, nördarna och de små fjoliga tjejerna. Men det var svårt. Det lät ju hemskt. Och jag var hungrig. Och hade en bränd panna.
Annars har min dag varit bra.

fredag

image220
image221
image222
image223
image224

Underbar dag ja. Dock inte lika underbara bilder. Synd.

lacoster

I pappas sovrum har vi en byrå med massa förvaring och en massa gammla minnen. Jag skulle leta upp mitt pass för att titta när det gick ut. Men istället fann jag dessa, ett par lacoste glasögon som far min använde när han träffade mor min för snart 20 år sedan. Ganska kul är också att det är min styrka i dem och att jag just nu använder dem flitigt. Kul när man kan fynda hemma. Alldeles gratis på köpet.
image219


fredag

image218
Misha, misha, misha.

Klockan är sju. Tror aldrig förr jag har bloggat klockan sju. Nu ska jag iväg till skolan. Sedan är det fika med älsklings Linnea på stranden (?). Mysigt ska det iallafall bli. Hundra kramar

kepsen.

först slet hon åt sig hans keps.
sedan gick hon.
han sprang efter henne och tog tillbaka kepsen.
så började hon fixa hans hår och satte på sig hans solglasögon.
Då lyfte han upp henne och kramade henne och kramade henne i över två minuter.
Hennes ben var flätade runt hans höfter.
han försökte gå med henne hängandes som en apunge runt sig, men kom inte långt.
Då hoppade hon ner och slet åt sig kepsen igen. gav honom en kyss.

Sedan gick hon.
Han sprang ikapp och tog av henne kepsen. Tog hennes hand och gick med den i sin. 
 
Han och hon har jag sätt tilsammans många gånger. Jag känner inte dem. Vet i princip ingenting om dem. allt jag vet är att de gör allt för varandra. Sådant är vackert en onsdagskväll i maj.

harmoni

image217
flicka i paris.I bakrunden spelas greece. Jag andas sommar. Andas harmoni och engergi på samma gång. Känner hur jag vill klä ut mig. Men istället ska jag åka och träna. Idag är det sparkar och boxningar. Man ska vara arg som ett bi. Känner mest hur jag går i min harmoni och leker med allt som rör sig. Känner inte för att vara arg. Det är så harmonilöst. Imorgon är det fredag! Fredag betyder festligheter. Sjuktnajs.

hej du kompanjon

image215
min kompanjon Errrik och jag. Förra skolavslutningen. Klänningen jag har på mig har jag klippt i (i ett ikke kontaktbart tillfälle) Saknar nästan allt på hela bilden. Mitt hår är fint där också. Allt var i princip finnt. Hela sommarlovet framför oss och allt.


Annars passar jag lillebror och skriver ett hus-arbete. Körigt i skolan må jag påstå. Det var väll allt jag hade att säga. Puss.

du

jag vill finna någon att tycka om.
någon som jag tyckte lika mycket om som dig

... fast undra om det igentligen är möljligt.


trotsa leggins

image213
Vet inte hur många gånger jag har haft uppe denna bilden på min blogg. Men jag absolut älskar den. Kaxig på något sätt.Jag har kommit in i en period som kallas "trotsa-leggins"
det finns så mycket positift, men de sitter på var och varanan kotte. Främst fjortisar som inte förstår sig på annat än hur man smetar på idomin. Trött på ordet leggins.
Kör istället med hela stumpbyxor. Knähöga strumpor kunde sitta fint. Som på tjejen på bilden.
Trotsa leggins.

om en fe

Tänk att få vara en fe.
Uppfylla allas önskan.
Små som stora. Alla hade blivit så lyckliga.

Vad är din största önskan?


hej.

image212
mina stjärnsol-glajjor åkte på näsan idag påväg hem. Kände mig som en kändis som kommit fel. Peace halsbandet hängde runt halsen på köpet. Min lärare gav mig bara ett leende som sa "bra att du är dig själv."
och det var jag. haha.

legat och stekt på altanen hela eftermiddagen och läst. Gösta Berlings Saga. Dem använder ord som "förgås" "ve" "avvärj" och ungifär så går den på 367 sidor. kul. nästa torsdag ska den vara utläst och jag har knappt börjat. Det ända som är likt den med dagens samhälle är kärleken. Kärlek har nog alltid varit den samma. Genom alla tider. Ballt.


blommor!

det är en enorm skildnad ute nu- och för två dagar sedan. Allt är grönt. Allt är vackert. Allt är varmt. Vart man än tittar ser man blommor utav olika slag. Plastblommor, riktiga maskrosor och klänningar av blommor. Man kan inte bli annat än glad när man skådar dessa vackra ting. Och nu ska poeten Lina gå och göra läxa. Så att poeten Lina någon dag i framtiden kan få ett bra jobb.

sommar

image211

här var det läckert. jag har bestämmt mig för att inte vara hemma hela nästa sommar. jag vet inte vart jag ska. men jag ska bort. har ju kusiner i Florida. kan vara att satsas på, jag menar, det är ju en hel sommar. jag har ju kusiner i stockholm också. Ifall det första alternativet blir för svårt alltså. fast det är en baggis..

typ hejdå!

24 dagar kvar i skolan.
24 dagar kvar med vissa människor man kännt sedan lekis.
10 år på nacken. 10 år i backfickan.
och jag kommer aldrig mer träffa vissa av mina 10 åriga klasskamrater.

I min klass är vi helt olika. Som idag. Jag satt i mitten på ett långt bord. Inne vid fönstret satt några och snackade om hur de skulle ladda hem Jimmy Janssons nya cd eller inte. På andra sidan bordet satt några och skrattade åt hur roligt det hade varit när någon spydde och sedan ramlade i ett par bränneslor. Och därimellan satt jag.

Jag undrar om jag kommer sakna min klass. Klass 9a. Någonstans känner jag att jag kommer att göra det. Och någonstans kommer jag inte. Jag ska ta vara på de här 24 dagarna. Slutspurten tillsammans liksom.
Så hemskt och så underbart på samma gång.

utan sina nycklar

image210
heeeeeey dude'

Fars vecka. Betyder frisk luft och internet. Som någon sa "det värsta är inte skiljsmessan. Det är själva grejjen. Att man måste planera och tänka dubbelt så mycket som alla andra"
Kanske därför jag glömmer allt hela tiden. För det gör jag verkligen. Och man känner sig helt bar utan dem. Som en flicka utan klänning. Eller en brevgubbe utan sin post. Frustrerande.

möjligheter

nu ska jag ner och grilla marsmellows på stranden med vänner jag inte träffat på år känns det som. Nu har släkten packat, åkt och lämnat ett tomrum. Som när man firar in ett nytt år. Det är liksom tomt efteråt och lämnar en massa möjligheter. Som ikväll. Kan bli jätte bra. Jag har ju liksom alla möjligheter.
Puss!


redo

nu har jag suttit här en lång stund och bara tänkt över livet
tänkt allt som är i mitt liv
på hur mycket jag har
på hur det finns massor jag göra
och inte göra
på hur det hade varit att se världen ur en annan människas perspektiv

men hur jag än gör, vilka tankar som leder till en annan, alltid för mig tillbaka till just någonting annat.
För mig tillbaka till dig.
på hur alla vet. På hur alla inte vet.

på hur du vet. På hur du inte har en blekaste aning.
Varje gång jag får önska något. Som när jag får ett pepparkaks hjärta i tre delar och får önska mig något. På hur när klockan är 22.22 får önska mig något. När jag blåser ut ljusen på en tårta på min födelsedag. Och önska mig någonting. Så dyker du upp. Hur jag än gör så dyker du upp. Jag önskar.. och så tänker jag på dig. Men när jag önskat så ångrar jag mig. Som sjuton knivar stiker i min mage. Du är en vanesak. Något som alltid ligger under min vänsta hjärnhalva och spökar.
du ska bort. bort bort och bort. Nu.

du är solen

jag sa "det finns ingen sol på min balkong"
du sa "va? gör det inte?"
jag sa "nej. Det finns ingen sol här. Jag kommer att se ut som en likblek korv isommar när alla andra är jätte bruna. Fast jag har ju ett solarium strax bakon hörnet. Kan ju alltid springa ditt"
du sa "står du på balkongen nu?"
jag sa "ja. det gör jag"
du sa "men då ser jag framför mig att det är sol på balkongen"
jag sa "nej. för hundra elfte gången. Här är ingen sol"
du sa "jo. där är sol"
jag sa "sluta hålla på att säga någonting som inte är sant, bara för att du har en hel veranda där det finns sol"
du sa "för det första behöver du inte springa ner till solariumet. För det andra så är det inte alltid sol på min veranda. På vintern är det aldrig sol på min veranda. Men då har jag en annan sol som värmer upp min veranda. Eller hela livet. Den är hemma hos mig ibland. Någon gång då och då. En gång i veckan kanske, men då har jag tur. Just nu befinner sig den solen på din balkong. Står där och bara alstar värme. Du är solen."

jag sa ingenting. Rodnade lite när jag stod där ute på min kalla balkong med mobiltelefonen tyst imot örat. Sött var det. Vackert och ömt på något sätt. Sedan sa jag "söt du är." och så la jag på.


RSS 2.0